menu
Word Lid
3 Schotenaren op nationale verkiezingslijsten Vlaams Belang

Op zaterdag 10 februari organiseerde Vlaams Belang een open ledenvergadering in het Kasteel van Schoten. In aanwezigheid van nationaal voorzitter Tom Van Grieken mocht de afdeling veel geïnteresseerde leden ontvangen. Achter de schermen is de partij al enige tijd druk in de weer met de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Zo werd eerder deze week ook Tom Van Grieken als kandidaat-burgemeester naar voor geschoven.

Naast Tom Van Grieken, ook Nadine Van Mol en Tommy Van Look kandidaat op 9 juni.

De aanwezige leden ontvingen ook de primeur dat er vanuit Schoten maar liefst 3 kandidaten te vinden zullen zijn op de Vlaamse en federale verkiezingslijst. Dat nationaal voorzitter Tom Van Grieken lijsttrekker is van de Antwerpse kieslijst van het Vlaams Parlement werd al eerder gecommuniceerd. Maar de Schotense afdeling mag naast Tom Van Grieken nog 2 kandidaten leveren voor 9 juni. De Schotense bodem is duidelijk heel vruchtbaar voor Vlaams Belang en vandaar ook dat Nadine Van Mol en Tommy Van Look door de partijraad bekrachtigd werden als kandidaat.

Nadine Van Mol (48), was in een vorig leven gedurende 11 jaar ambtenaar op de sociale dienst van het OCMW. Vervolgens koos ze voor een carrière van 15 jaar als vastgoedadviseur. Sinds 2022 is ze zaakvoerder van d’Asbest, een bedrijf gespecialiseerd in het afleveren van onder andere asbestattesten. Dat Nadine een politiek talent is bleek al toe ze tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen met de 28ste plaats alsnog verkozen geraakte. In 2021 maakte ze wegens onverenigbare meningsverschillen met de N-VA-partijlijn de overstap van N-VA naar Vlaams Belang. Zij is kandidate voor het Vlaams Parlement, en krijgt de 20e plaats toegewezen op de kieslijst van Vlaams Belang. Zij wil haar expertise inzetten om beleidsvoorstellen te ontwikkelen die gericht zijn op duurzaamheid, milieuvriendelijke slooppraktijken en afvalbeheer. Hierbij moet een mooi evenwicht gevonden worden tussen milieu en betaalbaarheid. Daarnaast wil ze haar schouders zetten onder het verder uitwerken van het sociaal woonbeleid. Zo wil ze mee zorgen voor kwalitatieve en betaalbare woningen voor kwetsbare groepen.

Tommy Van Look (38), voorzitter van Vlaams Belang Schoten en havenarbeider was tijdens de vorige verkiezingen ook al kandidaat voor het Vlaams Parlement. Zijn goed resultaat (maar liefst 6093 stemmen!) is zeker niet onopgemerkt voorbijgegaan. In 2024 krijgt hij opnieuw het vertrouwen van de partij, ditmaal als kandidaat voor de Kamer, waar hij onder andere de belangen van de havenarbeiders wil verdedigen en het dossier rond de wet-Major wil opvolgen. Hij kreeg een mooie 10e plaats toegewezen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF