Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Bonte Hannek

Bonte Hannek
Lokaal @ Vlaams Belang

Het domein Bonte Hannek was “ik zeg wel was” een echte biotoop tot eind 2020. Helaas wegens vandalisme, barbaarse vernielzucht is dit natuurgebied volledig verstoord en dit komt niet meer goed ! De fauna, flora en alle diertjes zijn hun habitat kwijt.

Het is niet door één inwoner van wijk De List, dat er met tranen in de ogen deze toestand reeds aangeklaagd werd, maar tientallen wijkbewoners begrijpen niets van deze schandalige groen zinloze vernielzucht, echt zonde.

Vele inwoners van de Listdreef, Anton Van de Veldelaan en Paul Gilsonlaan worden dagelijks geconfronteerd met vreemde mensen in hun privé tuin. En dit nadat de gemeente Schoten in december 2020 via vele mediakanalen aankondigde dat Schoten eigenaar is van Bonte Hannek, want officieel is via een overdrachtsakte van 28 mei 2019 Schoten eigenaar van Bonte Hannek?

Er komen mensen uit Brasschaat, Merksem, Wijnegem, Ekeren het bos verkennen. Loslopende honden zijn een dagelijkse ergernis van de wijkbewoners.

Beste bestuur nodig ATV nog een uit en laat een reportage maken van de actuele toestand.De natuur is echt gemassacreerd, je gelooft je ogen niet.

En ja Erik Block van CD&V heeft allicht een paasduif toegezonden gekregen vanuit het Vaticaan. Met de boodschap dat er best een “beheers groep” zou opgericht worden. Op zich is daar natuurlijk niets mis mee ! MAAR…. Hierdoor kunnen wij allicht pas in 2030 door de Bonte Hannek wandelen naar het Peerdsbos.

Wij begrijpen niets van deze toestand.

Er is GEEN communicatie.

Er is GEEN inspraak.

Er is geen plan van uitvoering.

Er is geen termijnplan.

Niemand weet blijkbaar wat daar allemaal gebeurt.

Wie geeft opdrachten aan wie, om wat te doen ? grote vraagtekens ?

Op een bepaalde dag stond er in het bos een vrachtwagen met Nederlandse nummerplaat. De Nederlandse werklui kapten bij verschillende bomen op circa 1 meter van de grond de boomschors volledig weg, zo zullen de bomen vanzelf afsterven.

Waarom gebeurt dit ?

Wie heeft hier opdracht voor gegeven ?

Wij vragen dan ook dringend duidelijkheid om over deze toestand te communiceren met de wijkbewoners van wijk De List.

Wat is jullie standpunt hierover ?

Peter Vanaken, gemeenteraadslid Vlaams Belang