menu
Word Lid
Gemeente belt 1.620 tachtigplussers, 220 vragen om hulp

Laura Kerkhofs, de seniorenconsulent van de gemeente Schoten, heeft in samenwerking met gemeentemedewerkers en een twaalftal vrijwilligers 1.620 tachtigplussers opgebeld. 14 procent van hen had een hulpvraag bij het eerste telefonisch contact. In juni plant de gemeente een belronde naar alle 75-plussers.

​​​Ook voor de Schotense senioren is de coronacrisis moeilijk om dragen. Daarom besloot de gemeente hen telefonisch te contacteren. Op 14 april startte Laura Kerkhofs haar belronde. In de Witte Gids kon de telefoonnummer van een 1.800 tachtigplussers gevonden worden, wat gelijk staat aan 67 procent van alle Schotense tachtigplussers. Met de belronde konden er 1.620 bereikt worden. Wie niet bereikt werd, kreeg een brief.

​Bij het telefoontje werd gevraagd hoe het met de tachtigplussers ging en of ze hulp nodig hadden. In totaal werden 220 hulpvragen gesteld. Dat ging over hulp bij boodschappen, een apotheekbezoek, hulp van thuisdiensten, vervoer als de Minder Mobielencentrale of Handicar. Het gemeentebestuur zal die telefoongesprekken opvolgen.

Trotse generatie

Volgens Kerkhofs gaven vele senioren aan dat ze het telefoontje een heel fijn initiatief vonden. “Ze klinken opgelucht als ze weten dat er aan hen gedacht wordt. In eerste instantie willen ze niet om hulp vragen, ook al hebben ze er nood aan.”

Om de opvolging van de dossiers te verzekeren, is de gemeente op zoek naar vrijwilligers. Vrijwilligers kunnen contact opnemen met Laura Kerkhofs via laura.kerkhofs@schoten.be of per telefoon via 03 680 07 84. Ouderen die nood hebben aan een babbeltje, kunnen bellen met de buurtgerichte zorg op 03 680 06 45.

Bron : HLN door emz

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF