menu
Word Lid
Hef een coronataks op de oudere generatie

Schaamteloos

Gezondheidseconoom Jan-Emmanuel De Neve (docent Univ. Oxford, adviseur Britse regering): “De jongeren zijn de eerste in lijn om hun job te verliezen… zij zijn ook degenen die het minste baat hebben bij de lockdown, omdat ze minder vatbaar zijn voor het virus. En dus moet er toch wel ergens het besef komen van de oudere generatie dat de jongeren zich voor een stuk aan het opofferen zijn.”

De Neve hoopt dat de politiek een manier vindt om die oudere generatie iets terug te laten geven, en denkt zelf aan een coronataks voor ouderen. “Eenmalig misschien, om die ongelooflijke inspanning van de jongere generatie toch wel te kunnen erkennen, op een structurele of constructieve manier.”

Minder vatbaar? Minder risico om eraan te overlijden, maar geen kleiner risico op besmetting. Zij geven wel degelijk het virus door… aan ouderen, die daardoor vroeger overlijden dan zonder besmetting. Moeten we de situatie niet omdraaien en de jongeren, die door hun onverantwoord gedrag verantwoordelijk zijn dat de crisis langer blijft duren, dat er méér mensen besmet worden, dat meer mensen niet kunnen gaan werken, dat de economie stilvalt, dat de staat geen inkomsten heeft… een coronataks opleggen?

En wat als gepensioneerden geen middelen hebben? Moeten ze dan creperen? Hoe noemen we dit? Chantage, losgeld?

Hoe trots zijn De Neve’s ouders op zoonliefs visie?

​De Neve heeft nog een oplossing. Wie zich eenzaam voelt, wie last heeft met het zgn. “social distancing” – het afstand houden van de medemens – moet heel het probleem anders bekijken: vervang “social distancing” door “physical distancing” echter “socially connected”. Het gemis aan een knuffel en een zoen opgelost door sublimatie. Daar moet je een professor voor zijn.

​​

Bron : golfbrekers.be

​Zijn er nog niet genoeg getto's hier in Vlaanderen dat men er ook nog eens ééngaat creëren voor ouderen ? De guillotine bestaat gelukkig niet meer, anders hadden wij dit onbenul er kunnen onder plaatsen.

​Mijnheer de econoom schijnt wel te vergeten dat het die ouderen zijn die een wereldoorlog mee maakten en hun Vlaanderen terug hebben opgebouwd. Het is van hun inspanningen dat onze huidige jeugd profiteert, dus laat die ouderen met rust.

Voor zo iemand is er slechts één slogan : "blijf in uw kot en zwijg" !!

Karel Blockx

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF