menu
Word Lid
MARC VAN RANST NOEMT VLAAMS BELANG ‘HET VIRUS’

Marc Van Ranst, de ‘expert’ van de overheid in dit land te midden van de huidige coronaramp met al 9000 doden (‘het is maar een griepje’, ‘ga rustig skiën in Italië’, ‘mondmaskers hebben geen zin’) noemt het Vlaams Belang in een haattweet ‘het virus’. Op dit ogenblik en in zijn rol kan daaronder enkel het verwoestend dodelijke coronavirus begrepen worden.

Uitgerekend op het ogenblik dat in dit land al meer dan 9000 doden gevallen zijn door het Chinese longvirus, vindt dé man die als geloofwaardige woordvoerder naar voren wordt geschoven door de Belgische én de Vlaamse regering het nodig om de intussen meer dan 800.000 kiezers van het Vlaams Belang gelijk te stellen aan ‘het virus’.

Op dit ogenblik, middenin de coronaramp, en in zijn rol, die van ‘woordvoerder’ van de regeringen inzake het coronavirus, kan er geen twijfel over bestaan dat hij met ‘het virus’ de dodelijke Chinese longziekte bedoelt. Ook de verwijzing naar ‘anderhalve meter afstand’, die we vandaag moeten houden tegen het coronavirus, bevestigt dat.

​Marc Van Ranst heeft een uitgesproken sympathie voor de extreemlinkse PVDA: onlangs wilde hij nog deelnemen aan een PVDA-propaganda-actie rond 1 mei. Pas na protest vanwege VB en N-VA kwam hij daarop terug.

​Marc Van Ranst verzuimde bij de uitbraak van het Chinese longvirus te doen wat moest gedaan worden: meteen alle vluchten naar China stopzetten, de grenzen sluiten, en iedereen die in België aankwam per vliegtuig verplicht in quarantaine zetten. De viroloog Marc Wathelet die de regering wél tijdig waarschuwde, is dan ook duidelijk: België blunderde, en Marc Van Ranst vertelt om het even wat.

​Het ergst van al is dat Van Ranst op deze manier het draagvlak bij het volk voor de rijkelijk laat genomen noodzakelijke maatregelen tegen de Chinese longziekte actief ondermijnt. Hoe lang gaat het nog duren, voor de N-VA in die ‘Nationale Veiligheidsraad’ op tafel klopt en eist dat die man zich ofwel professioneel opstelt, ofwel ophoepelt? Hallo, Jan Jambon?

Bron : reactnieuws.net

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF