Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Mistrap je niet !

Mistrap je niet !
Lokaal @ Vlaams Belang

28 fietsers krijgen boete tijdens grote politieactie

De politiezone Schoten organiseerde in april en mei opnieuw de actie 'Mistrap je niet' om fietsers aan te zetten tot veiliger en correcter fietsgedrag. De inspecteurs controleerden 1.527 fietsers. 28 overtredingen gaven aanleiding tot een boete. Dat zijn er minder dan vorig jaar.

"Verkeersveiligheid wordt niet enkel gecreëerd door automobilisten, ook fietsers dragen een grote verantwoordelijkheid. Als zij de wegcode al dan niet bewust overtreden, brengen ze niet enkel zlchzelf maar ook andere weggebruikers in gevaar", zegt Kristel Wouters van de lokale politie Schoten.

De actie ging van start met een sensibiliseringsperiode. De politie postte op haar website en Facehookpagina dagelijks tips omtrent de verkeersregels voor fietsers en toelichtingen over moeilijke situaties in Schoten en beantwoordde verkeersvragen.

Van 22 aprll tot en met 5 mei gingen de inspecteurs over tot extra controles. De inspecteurs controleerden 1.527 fietsers. 28 van hen werden geverbaliseerd. Er werden minder overtredingen vastgesteld dan vorig jaar.

"Vooral fietsen in de foutieve richting blijft een gevaarlijke inbreuk'', stelt Kristel Wouters. "Andere fietsers kregen een waarschuwing."

Bron : GVA door jaa