menu
Word Lid
Mondmaskers de komende dagen aan huis bedeeld, scholieren mogen er al eentje ophalen

De komende dagen zal het gemeentebestuur van Schoten beginnen met de bedeling van de stoffen, herbruikbare mondmaskers bij de bewoners. De 500 Schotense scholieren mochten woensdag en donderdag al een zelfgemaakt mondmasker komen halen.

De bestelde mondmaskers zijn ondertussen geleverd. Momenteel wordt de bedeling ervan in cultuurcentrum De Kaekelaar voorbereid. Enkele gemeentemedewerkers stopten de maskers in de juiste enveloppen. Wanneer alle pakketten klaar zijn, zullen de mondmaskers huis-aan-huis gebracht worden. Daarbij zal ook een handleiding zitten. Niet iedere Schotenaar zal tegelijkertijd een mondmasker ontvangen, maar het bestuur garandeert dat iedere inwoner er de komende dagen eentje krijgt.

Scholieren krijgen voorrang

Omdat de gemeente moest wachten op de levering van de mondmaskers, kregen bepaalde doelgroepen alvast op andere manieren mondmaskers. Zo kon iedere Schotenaar die met het openbaar vervoer naar het werk gaat, op zondag 3 mei een startpakket van twee chirurgische mondmaskers komen ophalen.

Daarnaast dacht de gemeente aan de scholieren. Die kunnen op woensdag en donderdag hun bestelde mondmaskers komen ophalen in het dienstencentrum ’t Dorp. Meer dan 500 scholieren deden beroep daarop. Ze kregen één van de 1.700 mondmaskers die de vrijwilligers naaiden. Daarvoor werd het team van vrijwilligers dinsdag voor in de bloemetjes gezet.

Bron : HLN door emz

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF