Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / MOSKEESPIJBELAAR GTI BEVEREN VLIEGT VAN SCHOOL WEGENS ‘EXTREEMRECHTSE’ SYMPATHIEËN

MOSKEESPIJBELAAR GTI BEVEREN VLIEGT VAN SCHOOL WEGENS ‘EXTREEMRECHTSE’ SYMPATHIEËN
Lokaal @ Vlaams Belang

Half mei schreven we over de leerlingen die strafstudie kregen omdat ze weigerden een moskee te betreden. Ze kregen aanvankelijk geen strafstudie door de hetze op onze site, maar wel 4 dagen schorsing, samen met nog iemand anders die thuis was gebleven die bewuste dag en goed bevriend is met de twee anderen. Net tijdens de dagen van die schorsing zouden ze naar Parijs gaan met de school. Zij mochten dus niet mee en werden zo gestraft op de meest kleinzielige manier. Maar nu barst de bom: G. is definitief van de school gegooid wegens ‘extreemrechtse’ sympathieën.

Het GTI in Beveren overschrijdt een rode lijn. Zoveel is duidelijk. De ouders van G. kregen een aangetekend schrijven dat dochterlief niet langer welkom was in de vakschool vanwege haar sympathieën voor onder andere het Vlaams Belang en onze nieuwswebsite ReActNieuws. Alles werd geplaatst onder de noemer ‘extreemrechts’. Dat ze de pagina ‘Dries Van Langenhove‘ ‘geliked’ heeft op Facebook, zal door de school dan ook niet in dank zijn afgenomen. Het is bovendien niet zo dat ze in de school rondliep met kentekens van rechtse organisaties. Facebook is haar leven buiten de schooluren en daar doet zij wat ze wilt, dat heet democratie.

​De school overtreedt hiermee overduidelijk de antidiscriminatiewetgeving. Die stelt immers dat niemand kan gediscrimineerd – uitgeloten worden van de school in dit geval – op basis van religieuze, filosofische en politieke redenen. De school kan blijkbaar een goede jurist gebruiken. Van de klacht die tegen onze site zou worden ingediend, is niets van waar aangezien we nooit een schrijven mochten ontvangen omdat er niets is gebeurd waar men ons voor kán vervolgen en nu dit: iemand uitsluiten op gronde van politieke overtuiging?!? Het is de jongedame in kwestie die nu een gegronde klacht kan neerleggen tegen GTI Beveren als zij dat zou willen. En die wint ze op haar sokken.

​Wie nu nog beweert dat ons onderwijs niet in linkse handen is, mag zijn mening toch gaan bijstellen. Leerlingen hun toekomst afnemen omdat ze de ‘verkeerde’ politieke overtuiging hebben? Werkelijk? Anno 2019? Een echte schande is het! Dit is ons onderwijssysteem onwaardig. En mocht de leerlinge in kwestie haar voeten vegen aan haar schoolwerk, dan stond ze misschien al wat zwakker, maar met een A-attest op zak kan men haar op dat gebied alvast niets maken. We volgen de zaak verder op!

Bron : reactnieuws.net door Bert Deckers