Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Nieuw bestuur Vlaams Belang Schoten

Nieuw bestuur Vlaams Belang Schoten
Lokaal @ Vlaams Belang

Tommy Van Look (35) werd verkozen tot nieuwe afdelingsvoorzitter van het Vlaams Belang in Schoten. Hij volgt Piet Bouciqué op, die na een mandaat van liefst veertien jaar een stap terugzet.

Van Look is havenarbeider en werd in 2018 verkozen tot gemeenteraadslid. Meteen werd in restaurant 'Den Entrecote' het hele lokale bestuur van Vlaams Belang Schoten vernieuwd en uitgebreid. Daar doen nu ook Yvonne Schenck, Niels Broeckx, Jonathan Diels, Evy Alexandra,Peter Vanaken en Danny Geijsen, Ria Vansteenkiste, Evy Vanpoucke, Karel Blockx hun intrede. Uiteraard volgt ook nationaal voorzitter Tom Van Grieken de lokale afdeling op de voet.

De nieuwe voorzitter pakte kort na zijn aanstelling al meteen uit met een ambitieus beleidsplan en een opvallende vlaggenactie. "Het Vlaams Belang heeft naar aanleiding van 11 juli duizenden vlaggen verspreid in heel Vlaamderen. Uiteraard ook in Schoten, dat daarvoor op 11 juli meer dan ooit Vlaams kleurde". aldus Van Look. "Ik dank de vele vrijwilligers van Vlaams Belang Schoten die van deur tot deur trokken om alle aanvragers te belonen met een geschenk."

Het geschenk dat de vrijwilligers uitdeelden, was symbolisch: een speciaal voor de gelegenheid ontworpen boek speelkaarten met de boodschap: "Schud Vlaanderen wakker". "Ook vanuit Schoten willen we duidelijk onze stem laten horen ten aanzien van de Vlaamse regering. De Vlamingen verdienen een regering die het heft zelf in handen durft te nemen", motiveert Van Look.

Bron : Bode van Schoten