menu
Word Lid
Nieuw Schotens logo: “Ons verzet heeft geloond maar spijtig dat meerderheid belastinggeld heeft verspild.”

Vlaams Belang Schoten is tevreden met de logokeuze die de inwoners van Schoten hebben gemaakt. De Schotenaar heeft uiteindelijk voor een voorstel gekozen dat quasi identiek is aan het oude logo. Op het schrappen van het woord ‘gemeente’ na, is er zo goed als niets veranderd en zo blijft alles dus bij het oude.

Vlaams Belang Schoten voerde vanuit politieke hoek het protest aan toen het gemeentebestuur, na 4 jaar voorbereiding en een investering van meer dan 50.000 euro en dit zonder inspraak van de burger, in het voorjaar van 2023 met een nieuw en onherkenbaar logo op de proppen kwam.

‘Logogate’ toont aan dat wereldvreemde N-VA teveel beslist over de hoofden van de Schotenaar

Tom Van Grieken, Vlaams Belang Schoten: “Als de bestuursmeerderheid de Schotenaar vroeger had betrokken in dit verhaal, had men heel snel aangevoeld dat er geen draagvlak was voor een niets zeggend nieuw en duur logo. Het gemeentebestuur had haar energie beter gestoken in zaken waar de Schotenaar echt van wakker ligt. Zo hadden we ook meer dan 50.000 euro belastinggeld kunnen uitsparen. Men heeft eigenlijk gewoon 8 letters (gemeente) geschrapt uit het logo. Een kost van meer dan 6000 euro per geschrapte letter. Dit kan men toch geen teken noemen van verantwoord bestuur.

Het zijn net dit soort onverantwoorde uitgaven die de burger – geheel terecht – onbegrijpelijk vindt. Dat er ondertussen zogezegd geen budgettaire ruimte zou zijn voor de jaarlijkse indexatie van de subsidies van jeugdverenigingen, sportclubs en wijkwerkingen, maakt de pil nog bitterder en toont de complete wereldvreemdheid van dit gemeentebestuur aan. We zijn wel blij dat mede door onze druk de burgemeester tot inzicht is gekomen en de Schotenaar alsnog zijn vertrouwde logo zal kunnen behouden.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF