menu
Word Lid
Op de bres voor bewoners David Teniersstraat

In de David Teniersstraat stellen bewoners vast dat de laanbomen die de gemeente twintig jaar geleden aanplantte, beschadigingen aanrichten aan voetpad en riolering. “Schepen, kap ze aub”, richt Peter Vanaken (Vlaams Belang) namens de radeloze bewoners een noodkreet aan Wouter Rombouts (N-VA).

Of de Antwerpse barokschilder David Teniers (1582-1649) ooit esdoorns in zijn taferelen heeft verwerkt, is niet bekend. Een vorig schepencollege in Schoten koos de soort uit om aan te planten in de naar hem genoemde straat in wijk De Lek. Dat gebeurde in het kader van de campagne en millenniumdoelstelling om kort na 2000 ook tweeduizend extra bomen in het straatbeeld te krijgen.

“Een nobel initiatief, maar in de David Teniersstraat pakt dit verkeerd uit”, vertelt bewoner Ludo Van Aerde, terwijl hij de schade toont op zijn eigen hobbelige gangpad door de voortuin en de al even oneffen stoep. “Die wortels duwen alles wat ze tegenkomen weg en zorgen niet alleen bij mij maar bij tientallen andere woningen voor verstoppingen in de riolering, en voor schade.”

Andere vervelende neveneffecten van het openbaar groen in de David Teniersstraat zijn gebrek aan zonlicht in woningen en op daken, net op een moment dat iedereen investeert in zonnepanelen, vervelend bladafval, waterinsijpeling in kelders en gevaar voor waterleidingbreuk.

“We klagen dit al jaren aan, maar worden in het gemeentehuis niet au sérieux genomen”, aldus Werner Van Dijck. Hij en z’n buren vonden in gemeenteraadslid Peter Vanaken (Vlaams Belang) wel iemand die oor heeft voor hun verzuchtingen. “Ik ging ter plaatse, heb wél goed gekeken en geluisterd en vervolgens schepen Wouter Rombouts (N-VA), bevoegd voor Openbare Werken, opgeroepen tot actie”, aldus Vanaken.

Die bracht de laanbomen van de David Teniersstraat na vruchteloze directe communicatie al meermaals ter sprake op de gemeenteraad. De jongste interpellatie lokte heel wat bewoners uit de betrokken straat op een regenachtige donderdagavond naar De Kaekelaar, waar ze hun spreekbuis op luid applaus trakteerden.

De bewoners menen een stok achter de deur te hebben en zijn van plan om de schade aan hun eigendommen consequent te verhalen op de gemeente.

Bron:  https://www.gva.be/cnt/dmf20230409_94102018

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF