menu
Word Lid
Op de bres voor U

Beste inwoners van Schoten,

Heel graag informeren wij jullie aangaande een agendapunt 22, welk ingediend werd tijdens de gemeenteraad van 25 november 2021.

"Geluidsschermen met zonnepanelen in Schoten voor de wijken De List en Zeurt"

De zon geeft al eeuwen gratis energie en wij mogen dit niet laten verloren gaan. In de ons omringende landen zijn er reeds tientallen voorbeelden van geluidsschermen met zonnepanelen. Dichter bij huis langs de E17-E34 in Zwijndrecht, is op dit ogenblik een geluidsscherm met zonnepanelen in opbouw. Door dit project zouden circa 600 gezinnen van hernieuwbare energie voorzien kunnen worden.

Dit kan ook in Schoten, in analogie met de zonnetunnel/hogesnelheidslijn aan de noordkant E19 zou het interessant kunnen zijn, om evenwijdig aan de zuidkant van de E19 geluidsschermen met zonnepanelen te plaatsen over een lengte van circa 3 km.

Onze Vlaams Belang fractie is ervan overtuigd, dat wij op deze manier een equivalent van 500 gezinnen in Schoten van vernieuwbare energie kunnen voorzien. Een groot bijkomend voordeel is dat de inwoners van de wijken De List en De Zeurt véél gezonder kunnen leven, in een geluidsarme omgeving van de E19.

Uiteraard zijn wij geen specialisten, maar daarom vraagt onze Vlaams Belang fractie dat de gemeente Schoten een haalbaarheidsstudie laat uitvoeren dienaangaande. Deze studie is GRATIS via het Vlaams Gewest.

Indien deze studie positief realiseerbaar is, dan is Vlaams Belang voorstander om een burgercoöperatie op te richten voor dit project, zodat de burgers in Schoten effectief kunnen meegenieten van deze realisatie.

Dit project onderbrengen in een intercommunale is geen optie. En is een onnodige kost en vooral weeral een vergaarbak voor politieke benoemingen.

Aan het voltallige college hebben wij een individuele stemming gevraagd, zodat iedereen zijn positieve stem kon uitbrengen in het belang van onze kinderen en kleinkinderen. Vlaams Belang wil de zon laten schijnen in Schoten.

Beste Schotenaar, helaas

Het bestuur van N-VA / Open VLD stemden tegen, schande !!!

Ook hypocriet GROEN en Vooruit stemden tegen !!!

Triestig, in mensentaal noemen wij dit, gebrek aan een toekomstvisie.

Mijn teleurstelling was enorm, nochtans zal ik mij blijven inzetten om Schoten toch mooier en beter te maken.

Beste Schotenaar voor u en uw familie een top gezond 2022

Peter Vanaken, gemeenteraadslid


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF