menu
Word Lid
Succesvolle derde editie van kaas en wijnavond

Op zaterdag 21 oktober tekenden 150 enthousiaste Schotenaren present voor de jaarlijkse kaas- en wijnavond van het Vlaams Belang. Gastspreker van dienst was Vlaams fractieleider Chris Janssens. Hij gaf er een toespraak over het wanbeleid van deze Vlaamse regering. Janssens is teleurgesteld over het parcours dat “slappe” Jan Jambon heeft afgelegd, en ook Schotens burgemeester Maarten De Veuster laat geen goede indruk na. “Ik hoop nog voor het einde van deze legislatuur op een eerste tussenkomst van Maarten De Veuster zodat ik op zijn minst het geluid van zijn stem eens heb gehoord”, aldus Vlaams fractieleider Chris Janssens.

Schotens afdelingsvoorzitter Tommy Van look is zeer opgetogen met de grote opkomst: “Het is voor ons als volkspartij heel belangrijk om gelijkgestemde mensen samen te brengen. Deze evenementen blijven nog altijd de beste manier om te horen wat er leeft onder de Schotenaren. We combineren zo het nuttige met het aangename. Bij een heerlijk glaasje wijn en stukje kaas, luisteren we naar de mening van de Schotenaar. Bovendien kiezen we bewust voor de lokale kaasleverancier waardoor we de Schotense middenstand niet uit het oog verliezen”, stelt Van Look.

Ook nationaal voorzitter Tom Van Grieken nam in zijn thuisbasis Schoten het woord: “Het Vlaams Belang heeft duidelijk de wind in de zeilen. Dat is ook onze politieke tegenstanders niet ontgaan, de openlijke verleidingsdans tussen N-VA en Open VLD maakt alvast duidelijk dat het één tegen allen zal zijn tijdens de volgende verkiezingen. Het Vlaams Belang heeft géén VLD’ers nodig, wij blijven trouw aan onze principes. We zullen ieder van jullie nodig hebben het komend verkiezingsjaar. Enkel door samen de handen uit de mouwen te steken, zullen we de Schotenaar overtuigen van ons project. Vlaams Belang Schoten pleit ervoor om Schoten leefbaar en Vlaams te houden. We mogen niet blind zijn voor grootstedelijke problemen die onze richting uit komen”, besluit Van Grieken.

Vlaams Belang Schoten lanceert tevens ook een grote bevraging om de mening van de Schotenaar te kennen over zijn straat, wijk en gemeente. Deze bevraging zal binnenkort in elke Schotense brievenbus verdeeld worden.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF