menu
Word Lid
Twee N-VA-bestuursleden stappen over naar Vlaams Belang: “Enige partij die zichzelf is gebleven”

Welkom Pascal Rottiers en Kevin Moens om onze rangen te vervoegen !!! Volle vertrouwen als voorzitter in jullie.

Verzekeringsmakelaar Kevin Moens (29) en havenarbeider Pascal Rottiers (46) draaiden jaren mee in het bestuur van N-VA Schoten. Rottiers kreeg vorig jaar nog een nieuw mandaat. Moens was jarenlang één van de boegbeelden van de jongerenafdeling en stond in 2018 ook op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, waar hij vanop een veertiende plaats niet verkozen geraakte. Rottiers was vooral achter de schermen actief en leidde evenementen en festiviteiten zoals de kaas- en wijnavond van N-VA in goede banen. 

Onze overstap is een bewuste keuze”, aldus de twee. “Vlaams Belang is de enige partij die zichzelf is gebleven en de Vlaamse rechtlijnigheid uitdraagt. Ze hebben een sterk programma omtrent het communautaire en socio-economische zaken die voor elke Vlaming belangrijk zijn. Vlaams Belang is dé volkspartij bij uitstek en de enige die de Vlaming echt centraal zet.” Zowel Moens als Rottiers benadrukken dat ze niet opstappen omwille van een lokaal dossier of een conflict met N-VA-vertegenwoordigers. “We gaan wat ons betreft in vriendschap uit elkaar”, aldus Pascal Rottiers, die bij Vlaams Belang één van zijn boezemvrienden en collega-havenarbeider Tommy Van Look ontmoet. Die glundert. “Ik ken beide heren als harde werkers en die kunnen we gebruiken in onze sterk groeiende afdeling in Schoten. Beloftes over bepaalde verkiesbare plaatsen of mandaten werden absoluut niet gegeven. Het zijn volgens mij ook niet de laatste lokale politici die onze rangen zullen vervoegen.” 

Zwarte Piet 

De twee nieuwkomers hekelen samen met Van Look de politieke correctheid, die volgens hen al te veel terrein wint in onze maatschappij. “Zwarte Piet moet verdwijnen. Kerstmarkten moeten wintermarkten worden en Aalst Carnaval is volgens Europa racistisch. Binnen het Vlaams Belang kunnen we wel opkomen om ons Vlaams karakter te behouden”, aldus het trio. 

Kim De Hondt, afdelingsvoorzitter bij N-VA, bevestigt dat de overstap correct en in een goede verstandhouding is verlopen. Of een transfer in de andere richting ook tot de mogelijkheden behoort? “Ik weet het niet. Wij hengelen daar alleszins niet naar en er is toch een groot verschil in de wijze van aan politiek doen tussen onze beide partijen. Mochten ‘overlopers’ bepaalde principes van VB echt afzweren en zich integraal achter ons programma scharen, sluit ik het ook niet uit."

Bron : facebookpagina Tommy van Look

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF