Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Vlaams Belang eist snel oplossing voor “overlast” hondenlosloopzone

Vlaams Belang eist snel oplossing voor “overlast” hondenlosloopzone
Lokaal @ Vlaams Belang

Gemeenteraadslid Peter Vanaken (Vlaams Belang) wil dat er snel een oplossing komt voor de hondenlosloopzone aan de sporthal van het Atheneum in Schoten. “De overlast blijft maar aanslepen”, zei hij op de gemeenteraad van 26 januari. Schepen voor Dierenwelzijn Paul Valkeniers (Open Vld) laat weten dat het bestuur bekijkt met het Atheneum of de hondenweide verplaatst kan worden. “Maar we laten ons niet opjagen door twee klagers”, stelt hij scherp.

De veelbesproken hondenweide in de Emiel Blangenoisstraat werd geopend aan de sporthal van het GO!Atheneum in december 2017. Dat gebeurde onder meer op vraag van de middelbare school, omdat haar velden kampte met talloze hondendrollen. Al zijn er ook tegenstanders van de hondenlosloopzone. Zo werd op 10 december nog een poortje weggehaald. Volgens CD&V-gemeenteraadslid Erik Maes en schepen Paul Valkeniers hoogstwaarschijnlijk een vandalenstreek van een misnoegde buurtbewoner.

Op de gemeenteraad van 26 januari kaartte Vanaken het probleem opnieuw aan. “De inwoners in de omgeving van de hondenloopzone hebben nog steeds overlast en vele slapeloze nachten. Dat kan op termijn ziektes veroorzaken”, zegt hij.

Akkoord in zicht

Het bestuur is op de hoogte van de problematiek. “Al houden we natuurlijk ook rekening met tientallen buurtbewoners die wél enthousiast zijn over de hondenweide. Zij dringen er dan weer op aan dat de hondenweide blijft bestaan”, aldus schepen Paul Valkeniers (Open Vld). Samen met schepen Walter Brat (N-VA) is hij in overleg met de directie van het Atheneum en de groepsdirectie van het gemeenschapsonderwijs. “We bekijken de totaliteit van de weide rond het Atheneum. Als onze ideeën compatibel zijn met de plannen van de schooldirectie, dan is een verhuis wel te realiseren. Het ziet ernaar uit dat we eerstdaags een akkoord zullen hebben daarover”, vertelt Valkeniers.

Daarmee neemt Vanaken geen genoegen. “Dit duurt nu al bijna twee jaar. Jullie luisteren niet naar de bevolking. Jullie wonen natuurlijk ook niet naast de hondenlosloopzone, net als de directie van het Atheneum, en kunnen ‘s nachts rustig slapen, terwijl momenteel al een tiental personen slaapproblemen hebben. Indien deze toestanden blijven duren, volgen er doktersproblemen. Stop met filibusteren ”, zegt het Vlaams Belang-gemeenteraadslid.

Elke klacht ter harte genomen

Dat er effectief tiental burgers overlast ondervinden, trekt Valkeniers in twijfel. “Gemeenschapswachten en politie hebben in nog geen enkel dossier zoveel tijd geïnvesteerd als in dat van de hondenlosloopzone aan het Atheneum. Ze kunnen uw bewering niet staven. We beantwoorden elke klacht die een inwoner formuleert over de hondenweide. We zoeken naar een evenwichtige oplossing, maar we gaan ons niet laten opjagen door twee klagers.”


Bron : HLN