Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Vlaams Belang overhandigt voorzitter gemeenteraad telraam.

Vlaams Belang overhandigt voorzitter gemeenteraad telraam.
Lokaal @ Vlaams Belang

Bij aanvang van de jongste Schotense gemeenteraad vroeg Tom Van Grieken (Vlaams Belang) het woord. Hij klaagde aan dat de Schotense meerderheid drie jaar geleden een zéér duur digitaal stemsysteem heeft aangekocht om de stemmingen op de gemeenteraad sneller en efficiënter te doen verlopen. Sinds de bijzonder dure aankoop, van verschillende tienduizenden euro’s, heeft het digitale stemsysteem inclusief 6 flatscreens nog nooit gewerkt. “Het overhandigen van een telraam is misschien een ludieke actie, maar met een ernstige boodschap.

De meerderheid heeft hier tienduizenden euro’s belastinggeld uitgegeven voor een systeem dat nog nooit heeft gewerkt. Dit is gewoon wanbeheer! Onbegrijpelijk voor het Vlaams Belang.” Ondertussen vergadert de gemeenteraad op een archaïsch systeem waarbij alle raadsleden om de beurt ja of nee moeten roepen, waarbij de gemeenteraadsvoorzitter én een betaalde ambtenaar het stemgedrag bijhouden door… te turven. “Toch loopt het stemgedrag regelmatig in de soep, daarom kan een telraam misschien helpen. Het is in ieder geval goedkoper dan de niet werkende infrastructuur”, stelt Van Grieken.

Tot slot benadrukt Van Grieken dat de actie niet gericht is tegen gemeenteraadsvoorzitter Lieven De Smedt (N-VA). “Lieven doet oprecht z’n best, maar wordt in de steek gelaten door schepen Valkeniers (Open VLD) die verantwoordelijk is voor informatica en door de algemeen directeur die verantwoordelijk is voor de vlotheid en ondersteuning van de Schotense gemeenteraad.” We zijn wel tevreden dat De Smedt benadrukte -bij ontvangst van het telraam- dat hij er op staat dat het systeem snel in werking moet gesteld worden. Hoop doet leven.