Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Vlaams Belang protesteert met ‘Schol Schoten’ tegen het uitstel van Schotense nieuwjaarsdrink.

Vlaams Belang protesteert met ‘Schol Schoten’ tegen het uitstel van Schotense nieuwjaarsdrink.
Lokaal @ Vlaams Belang

Het Vlaams Belang protesteerde zaterdagmiddag in de Paalstraat met ‘Schol Schoten’ tegen het uitstel van de Schotense nieuwjaarsdrink ‘Schoten Schol’. “Onze partij betreurt dat het gemeentebestuur ‘Schoten Schol’ weeral uitstelt naar de zomer. In deze moeilijke periode was een verbindend evenement zoals “Schoten Schol” de perfecte plaats voor Schotenaren om bij te praten en elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar.” zegt afdelingsvoorzitter Tommy Van Look.

Veel animo in de Paalstraat op zaterdagmiddag. Het Vlaams Belang deelt er onder de noemer ‘Schol Schoten’ - een knipoog naar ‘Schoten Schol’, de jaarlijkse nieuwjaarsdrink van de gemeente Schoten die ook dit jaar werd uitgesteld naar de zomer - flesjes Vlaamsche Leeuw’ (speciaalbier) uit aan voorbijgangers om het nieuwe jaar alvast goed in te zetten.

“Onze partij is teleurgesteld dat het Schotense gemeentebestuur ‘Schoten Schol’ opnieuw heeft uitgesteld naar de zomer. In deze moeilijke periode was het de plek bij uitstek voor Schotenaren om bij te praten en elkaar het allerbeste te wensen voor het nieuwe jaar.” Aldus Tommy Van Look

De partij doet dan ook een expliciete oproep aan het gemeentebestuur om ‘Schoten Schol’ terug te verplaatsen naar de Kerstvakantie. “Natuurlijk moet ‘Schoten Schol’ terug een nieuwjaarsdrink worden, dat zijn we verplicht aan alle Schotenaren. Laat deze unieke traditie niet verloren gaan, ze is onlosmakelijk verbonden met het DNA van onze gemeente.”, besluit nationaal partijvoorzitter Tom Van Grieken.