Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Vlaams Belang Schoten haalt gram tegen praktijktesten

Vlaams Belang Schoten haalt gram tegen praktijktesten
Lokaal @ Vlaams Belang

Schotense gemeenteraad keurt voorstel tot raadsbesluit van Vlaams Belang om praktijktesten te veroordelen goed. Vlaams Belang kreeg hierbij de voltallige steun van N-VA, CD&V én Open VLD. “Niet de taak van gemeentepersoneel om Schotenaar te bedriegen”, zegt raadslid Tom Van Grieken.

Gisterenavond keurde de Schotense gemeenteraad het voorstel van de Vlaams Belang fractie tegen praktijktesten goed. Het Vlaams Belang kant zich resoluut tegen deze praktijktesten.

“Ze komen neer op ‘uitlokking’, een praktijk die niet aanvaard wordt om criminelen te betrappen, maar door minister Somers dus wel wordt getolereerd in zijn strijd tegen vermeende discriminatie. Fundamenteel is dat verhuurders de vrijheid moeten hebben om te verhuren aan wie ze dat willen, ook in Schoten”, Aldus fractieleider Piet Bouciqué.

De Schotense Vlaams Belang fractie meent dat het gemeentepersoneel dan ook niet mag worden ingezet om de Schotenaar - onder het mom van praktijktesten - te bedriegen. “Het stemt ons tevreden dat N-VA, CD&V en Open VLD onze visie volgen én hiermee minister Bart Somers wandelen sturen.”, stelt Tom Van Grieken.