menu
Word Lid
Vlaams Belang Schoten ruimt zwerfvuil op

Nu de lente stilaan haar intrede doet, hebben leden van Vlaams Belang Schoten op zaterdag 6 april een zwerfvuilactie georganiseerd. Met deze jaarlijkse actie, waar telkens een andere wijk van Schoten aan de beurt komt, wil Vlaams Belang aandacht vestigen op de blijvende strijd tegen rondslingerend vuil. Ditmaal was de parking aan de Emiel Blangenoisstraat en de omliggende straten aan de beurt.

Tommy Van Look, voorzitter van Vlaams Belang Schoten: “Als nationalistische partij vinden we het erg belangrijk om goed zorg te dragen voor onze natuur. We voegen daarom graag de daad bij het woord door zelf de handen uit de mouwen te steken. “

“Telkens opnieuw zijn wij verbaasd hoeveel zwerfvuil er te vinden is in onze gemeente.” Zo zegt nationaal voorzitter Tom Van Grieken. “Een simpele sigarettenpeuk vergaat pas na 10 tot 15 jaar, toch hebben heel veel rokers de kwalijke gewoonte om peuken gewoon op straat te gooien.”

Ook in het komende verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen zal Vlaams Belang de nodige aandacht besteden aan het tegengaan van zwerfvuil. De verantwoordelijkheid ligt uiteraard bij de vuilmaker, maar ook de gemeente heeft een belangrijke taak in preventie en repressie.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF