Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Vlaams Belang voert actie voor betaalbaar tanken!

Vlaams Belang voert actie voor betaalbaar tanken!
Lokaal @ Vlaams Belang

Donderdagochtend heeft onze afdeling actie gevoerd aan het tankstation van Esso aan de Ridder Walter Van Havrelaan. De partij deelde flyers uit aan pendelaars en toonde een groot spandoek aan voorbijrijdende wagens met de boodschap: “claxonneer voor betaalbaar tanken!”, wat luid enthousiast werd onthaald door voorbijrijdende automobilisten. 

Onze partij voert actie omdat we niet tevreden zijn met de “magere energiedeal van paars-groen”. Midden maart stelde de regering namelijk een energieakkoord voor, ook inzake de brandstofprijzen maar het Vlaams Belang zegt dat die maatregelen “fel ontoereikend” zijn “De meerinkomsten die de overheid nu graait dankzij de energiecrisis, moeten terugvloeien naar de burger!” “Van elke twee euro die we aan een liter brandstof moeten uitgeven, graait de overheid er één”, legt afdelingsvoorzitter Tommy Van Look verder uit. “En van die euro geeft vadertje staat nu 17 cent terug. Dat is dus een peulschil, want ondanks deze zelfverklaarde grote inspanning ontvangt de staat zo nog altijd meer inkomsten via brandstofbelastingen dan exact een jaar geleden.” “Hoog tijd dus dat die meerinkomsten terugkeren naar de mensen”, besluit Van Look. 

Het Vlaams Belang stelt drie concrete maatregelen voor om dat te bereiken. “Eén: verlaag de btw op brandstof naar 6 %, want brandstof is geen luxeproduct. Twee: verlaag de accijnzen op brandstof niet met een luttele 17 cent, maar naar het door de EU toegelaten minimum, goed voor meer dan 25 cent. En drie: voer een tijdelijke plafondprijs in van € 1,60, de prijs van voor de crisis. Want tanken moet terug betaalbaar worden, basta!” De actie van Vlaams Belang gemeente/stad kadert in een bredere nationale campagne voor ‘betaalbaar tanken’ die eind maart werd gelanceerd in Wommelgem door Tom Van Grieken. De partij heeft tevens een petitie op poten gezet, die te vinden is op betaalbaartanken.be.