Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Vlaams Belang wil pepperspray legaliseren

Vlaams Belang wil pepperspray legaliseren
Lokaal @ Vlaams Belang

De rechts-nationalistische partij Vlaams Belang wil de legalisering van pepperspray nogmaals op de politieke agenda zetten. Zo klonk het op de jaarlijkse seniorendag van de partij en dat bericht Belga. In het kader van een beter seniorenbeleid wil het VB ook de erfbelasting afschaffen en de eenzaamheid bij ouderen verminderen.

​Zo’n twee jaar geleden voerde de jongerenafdeling van de rechts-nationalistische partij al een t-shirtcampagne om pepperspray te legaliseren. Vandaag wordt het middel immers nog beschouwd als een verboden wapen en is het bezit ervan strafbaar. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Frankrijk, waar men pepperspray wel mag gebruiken als verdediging.

Beter seniorenbeleid

Het Vlaams Belang haalt de campagne van haar jongerenafdeling dus van onder het stof – naar eigen zeggen om straatcriminaliteit tegen te gaan. Het voorstel om pepperspray te legaliseren kadert evenwel in een breder pakket aan ideeën die de rechtse partij wil doorvoeren op het vlak van seniorenbeleid.

Zo wordt voorgesteld dat de gemeenten premies moeten voorzien voor oudere mensen die hun woning extra willen beveiligen met een alarmsysteem of betere sloten. Tevens, wilt het VB een gegarandeerd bezoekrecht invoeren voor grootouders in geval van een scheiding van hun kinderen. Daarmee samenhangend willen ze ook de erfbelasting afschaffen.

Van de aanpak van de toenemende eenzaamheid onder gepensioneerden wil de rechtse partij een speerpunt maken. Ter inspiratie kijkt men daarbij onder meer naar Knokke-Heist en Brugge. In die laatste stad bestaat een centraal meldpunt waar burgers hun bezorgdheid kunnen uiten omtrent eenzame medeburgers op pensioen.

Bron : sceptr.net door Robbe Janssen