Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Vlaams Belangster overspoeld met haatberichten

Vlaams Belangster overspoeld met haatberichten
Lokaal @ Vlaams Belang

‘Hoop dat heel uw familie sterft’

Carrera Neefs, Vlaams Belang-gemeenteraadslid in Wuustwezel, heeft klacht ingediend bij de politie nadat ze opnieuw overspoeld werd door haat- en dreigberichten. In een foto op Instagram vroeg ze om aandacht voor de blanke boeren die in Zuid-Afrika slachtoffer worden van racisme, maar daarop kreeg ze reacties als: “Ik hoop dat je nooit kinderen krijgt en dat je kop eraf gehakt wordt”.

Het is niet de eerste keer dat Carrera Neefs slachtoffer wordt van dergelijke haat- en dreigberichten. Vanaf het moment dat ze aankondigde lid te worden van het Vlaams Belang, krijgt ze op regelmatige basis berichten van mensen die haar en haar familie doodwensen of waarin ze voor allerlei nare dingen beledigd wordt.

​Bij de verkiezingen van vorig jaar nam het aantal en de gewelddadigheid van de berichten alsmaar toe. Zo kreeg ze berichten van mensen die haar kanker toewensen of van mensen die zeiden dat het kleine zusje van Carrera vermoord zou worden in haar slaap. Ze diende klacht in bij de politie, maar die klacht werd al snel geseponeerd.

Nieuwe klacht

Gisteren diende Carrera Neefs opnieuw klacht in bij de politie na een nieuwe reeks berichten die ze kreeg op Instagram naar aanleiding van de Black Lives Matter-beweging. Als antwoord hierop deelde ze een foto om ook aandacht te vragen voor de blanke boeren in Zuid-Afrika, die er bijna dagelijks slachtoffer worden van home invasions en gruwelijke moorden die gepleegd worden door zwarte Afrikanen. Ook racisme vindt Carrera, en die zogenaamde Plaasmoorde krijgen in de rest van de wereld nagenoeg geen aandacht.

Maar het duurde niet lang vooraleer Carrera overspoeld werd met haat- en dreigberichten. Naast de vele berichten met “kanker” die we u willen besparen, zijn er ook mensen die vinden dat de Vlaams Belangster verkracht moet worden. “Het zijn vrouwen zoals u die verkracht moeten worden door grote zwarte fluiten”, reageert bijvoorbeeld iemand.

Tal van anderen wensen Carrera en haar familie zelfs dood. “Ik hoop dat heel uw familie sterft aan alle mogelijke ziektes en liefst nog zo pijnlijk mogelijk”, “Hopelijk overkomt jou hetzelfde als George Floyd” of “Ik hoop dat je nooit kinderen krijgt en dat je kop eraf gehakt wordt” zijn slechts enkele van de vele voorbeelden.

Opnieuw geseponeerd ?

Carrera stapte met een nieuwe stapel haat- en dreigberichten naar de politie om opnieuw klacht in te dienen. De eerste klacht werd dus geseponeerd, en volgens de politie is de kans bijzonder groot dat dit ook bij deze klacht zal gebeuren. Dit tot groot ongenoegen van Carrera, die zich vragen stelt bij het feit dat het parket wel op eigen initiatief een onderzoek opende naar de berichten die Open Vld-woordvoerster Zelfa Madhloum kreeg.

“De hypocrisie in België kent geen grenzen”, aldus Carrera aan SCEPTR. “Doodsbedreigingen en grove reacties naar een blanke vrouw worden weggelachen, terwijl een paar berichten aan een vrouw met getinte huidskleur leiden naar een juridisch onderzoek. Wordt het niet eens tijd dat we racisme daadwerkelijk op alle vlakken aanpakken en niet slechts in één richting?”

Bron : sceptr.net door Tom Lallemand