menu
Word Lid
Wie meer dan één keer per week naar het recyclagepark gaat, krijgt een boete

De gemeente Schoten zal een boete uitschrijven voor wie meer dan één keer per week naar het recyclagepark komt. Die beslissing komt er omdat meerdere inwoners zich niet aan de regel houden.

​​Sinds dinsdag 7 april is het recyclagepark De Breker in Schoten opnieuw open. Daarbij verzocht het gemeentebestuur iedereen om maximaal één keer per week te komen. Het bestuur merkt echter dat die regel niet gerespecteerd wordt. “Dat leidde tot lange wachtrijen ter hoogte van het recyclagepark en tot gevaarlijke verkeerssituaties, onder meer op de drukke Metropoolstraat”, zegt schepen voor Afvalbeleid Walter Brat (N-VA).

​Om daarmee komaf te maken, zal het gemeentebestuur strenger controleren. Wie meer dan één keer per week komt, zal teruggestuurd worden en een boete krijgen. Zo wil de gemeente de toegang tot het recyclagepark en de omgeving daarrond voor iedereen bereikbaar en veilig houden.

App

De gemeente heeft daarvoor een nieuwe app ontwikkeld met de lokale politie. Die kan voertuigen controleren op basis van de nummerplaat. De controle gebeurt voordat de voertuigen zich op de inrit begeven. In de toekomst zou dat ook via de paspoortterminal aan de slagboom kunnen gebeuren, maar momenteel heeft dat een nefaste impact op de doorstroming.

​De drukte op het recyclagepark is volgens Brat te wijten aan verschillende factoren. Per uur komen er gemiddeld vijftig à zestig bezoekers. De aangeboden volumes zijn dikwijls buiten proportie en niet ‘huishoudelijk’. Wie renoveert of aannemer is, kan zich beter wenden tot het commerciële circuit. “Verder vermoeden we dat inwoners uit buurgemeentes via kennissen toch afval aanbieden. In de toekomst hopen we met camera’s de parkwachters meer invloed te kunnen laten uitoefenen op dat alles.”

Daarnaast bieden vele burgers fracties aan die ook aan huis worden afgehaald, wat het bezoek onnodig langer maakt. Bovendien gebeurt het sorteren vaak pas op het recyclagepark. Dat kan beter op voorhand bij het laden van het voertuig.

Bron : HLN

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF